Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@15:43:05 GMT

۴۰ درصد مردم ایران درگیر بیماری‌های کبدی

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۷۲۷۸

۴۰ درصد مردم ایران درگیر بیماری‌های کبدی

آفتاب‌‌نیوز :

«مهران بابایی»، فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفراوی اظهار کرد: بیش از ۴۰ درصد مردم ایران درگیر کبد چرب هستند و امروز نمی‌توانیم تقریبا خانواده‌ای را پیدا کنیم که یکی از اعضا درگیر بیماری کبدی نباشد.رسیدگی به موقع به کبد مهم است زیرا خیلی از بیماری‌های کبدی علائم ندارند از اینر و دانستن اینکه کی باید کبد را چکاپ کنیم برای سلامتی اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کبد ارگان مهمی است که کارهای مهمی می‌کند و دفع سموم یکی از این کارکردهاست. خیلی چیزهایی که ما می‌خوریم تولید سم می‌کند و این کبد است که این سم را خارج می‌کند.در هضم و جذب غذا و ساختن پروتئین‌های بدن و فاکتورهای انعقادی و ویتامین‌ها از طریق کبد انجام می‌شود.

فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفراوی توضیح داد: در بسیاری از مواقع وقتی علائم بیماری‌های کبدی ظاهر می‌شود نمی‌توان کاری کرد.در قسمت راست بالا قرار دارد و گاه علائمی داریم که شخص نمی‌داند به دلیل مشکلات کبدی است.گاه یک شخص دچار خستگی است و خستگی شاید در خیلی از بیماری‌ها دیده شود اما شایع‌ترین علامت غیراختصاصی مشکلات کبدی، خستگی است.

بابایی یادآور شد: بی حالی، سستی، بی اشتهایی، کم انرژی بودن و خواب زیاد از علائم بیماری های کبدی است. برخی علائم همچون زردی از علائم اختصاصی بیماری کبدی است این اتفاق یعنی کبد دچار وضعیت بدی است.در مرحله پیشرفته تر گاه دیده می شود بدن شخص به اصطلاح آب می آورد و شکم، پا و برخی اندام ها دچار به اصطلاح اِدِم می شود.

وی تصریح کرد: کسانی که در این مسیر قرار گرفته اند باید به این فکر کنند که ممکن است کبدشان مشکل دارد.تغییر دمای بدن خیلی ارتباط با بدن ندارد و ارتباط کهیر با کبد نیز مشخص نیست اما ممکن است مرتبط باشد.

فوق تخصص گوارش،کبد و مجاری صفراوی تاکید کرد: گروهی باید حتما کبدشان را حتما درست چک کنند.دیابتی ها در معرض بیماری های کبدی هستند و اغلب با آزمایش های معمولی خود را چک می کنند اما چیزی نشان نمی دهد از اینرو باید درست چک شود. گروه بعدی افراد چاق هستند.همچنین کسانی که بیماری های مختلف دارند باید حتما کبدشان را چک کنند. کسانی که دارو مصرف می کنند حتما باید کبدشان نیازمند بررسی دقیق است.کسانی که الکل مصرف می کنند باید بدانند بشدت روی کبد تاثیر منفی دارد و بی بند و باری های جنسی نیز به بیماری های ویروسی کبدی می تواند دچار کند و اعتیاد نیز یکی دیگر از دلایل بیماری های کبدی است.

وی تصریح کرد: کسانی که خالکوبی می کنند نیز در معرض بیماری های کبدی هستند و ویروس های هپاتیت بی و سی از این طریق وارد بدن می شود.همچنین کسانی که خون دریافت می کنند ممکن است در معرض بیماری های کبدی باشند.

به گفته این فوق تخصص گوارش،کبد و مجاری صفراوی، زردی چشم، بزرگی کبد، قرمزی کف دست و ورم پا و کاهش سطح هوشیاری، اختلال خواب و حافظه و تغییر شخصیت همه از علائم مشکلات کبدی است.

بابایی گفت: اگر می خواهیم کبد سالم داشته باشیم این است که مردم روی وزن خود دقت کنند و باید وزن ایده آل باشد و از افزایش وزن خودداری کنید. اگر وزن را به ایده آل برسانند و آنرا حفظ کنند کبد کمتر دچار مشکل می شود. موضوع ورزش در سلامت ورزش اهمیت دارد و فست فود کبد را بشدت دچار آسیب می کند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کبد دستگاه گوارش سرطان کبد و مجاری صفراوی بیماری های کبدی فوق تخصص گوارش بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد