Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@01:42:26 GMT

کبد چرب چیسـت؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۹۶۹۰

کبد چرب چیسـت؟!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، همایون بشیری یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت : چاقی، کم تحرکی، مصرف غذا‌های پرکالری همچون فست فوت‌ها، چربی‌ها و شیرینی‌ها و عوامل ژنتیکی از دلایل ابتلا به بیمار‌ی کبد چرب محسوب می‌شوند.

او با بیان اینکه کبد چرب در بروز بیماری‌های دیگر همچون فشار خون ، دیابت، بیماری‌های عروق قلبی و مغزی، سیروز کبدی و سرطان کبد نقش دارد گفت : ابتلا به این بیماری مختص به سن خاصی نیست و در تمام گروه‌های سنی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: کبد چرب علامت بالینی مشخصی ندارد و افراد چاق، کسانی که مبتلا به دیابت هستند و افراد دارای سابقه ابتلا به بیماری‌های عروق قلبی، فشار خون و عروق مغزی باید از نظر ابتلاء به بیماری کبد چرب مورد بررسی قرار گیرند.

بشیری افزود: اگر کبد همراه با التهاب باشد ممکن است فرد با علائمی همچون خستگی، کوفتگی و کمبود انرژی بویژه در ساعات اولیه روز مواجه شود، اما از این علائم نمی‌توان به عنوان علائم اختصاصی ابتلا به کبد چرب یاد کرد.

او با بیان اینکه کبد چرب نشانه یک اختلال متابولیسم در بدن است و نشان می‌دهد سوخت و ساز بدن کم و مناسب وضعیت جسمی فرد نیست گفت: سوخت و ساز کم بدن ممکن است فرد را مستعد دیابت، بیماری‌های عروق قلبی، تنگی عروق مغزی و فشار خون کند.

بشیری گفت: انجام سونوگرافی بویژه فیبرواسکن از روش‌های دقیق برای تشخیص روند پیشرفت و یا بهبود بیماری است.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: در صورت بی توجهی به این بیماری بتدریج بافت کبد ضعیف شده و بیماری به نام سیروز کبدی ایجاد می‌شود که در آن کبد دیگر به حالت عادی باز نمی‌گردد.

او افزود: با تغییر سبک زندگی، انجام ورزش‌های هوازی مثل پیاده روی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، طناب زدن، کوهنوردی، دوچرخه سواری، پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و کاهش مصرف نان و برنج می‌توان به کنترل و درمان این بیماری کمک کرد.

بشیری از مبتلایان به بیماری کبد چرب خواست برای تعیین نوع ورزش با پزشک متخصص مشورت کنند چرا که گاهی ممکن است پزشک انجام فعالیت‌های ورزشی را بعد از تجویز رژیم غذایی مناسب به منظور کاهش وزن توصیه کند.

او مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه و افراط نکردن در خوردن میوه‌های شیرین و همچنین خوردن یا نوشیدن روزانه یک یا دو فنجان قهوه را برای کنترل این بیماری مفید دانست.

پربیننده ترین چای نباتی که بر هر درد بی درمان دواست! آغاز پیک ششم کرونا از اواخر مهرماه آیا سوتین می تواند بر رشد پستان تاثیر بگذارد؟ بزرگ شدن پستان قرص خوراکی لوزارتان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کبد چرب کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند

مدیر گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند، گفت: بیماری های کلیه و مجاری ادراری و سرطان پروستات از بیماریهای شایع اورولوژی هستند و یک‌سوم افراد جامعه در طول زندگی شواهدی از بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، «محمدرضا نوروزی» در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین کنگره سالیانه اورولوژی در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان دستگاه ادراری و تناسلی جز کشنده ترین سرطان ها است و جمعیت زیادی را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: علل مختلفی باعث بروز چنین عارضه‌ای می‌شود که علل فیزیولوژیک ناشی از سن یکی از عوامل مهم است، زیرا با افزایش سن، عضلات انسان ضعیف می‌شود

وی همچنین از زایمان‌های مکرر به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجادکننده بی‌اختیاری ادرار در زنان نام برد و گفت: برای مدیریت بی‌اختیاری ادرار باید به افراد آموزش دهیم تا زندگی خوبی را سپری کنند.

نوروزی ادامه‌داد: زنان بعد از یائسگی بیشتر دچار بی اختیاری ادرار می شوند، زیرا با افزایش سن کنترل عضلات و توانایی در کنترل ادرار ضعیف تر می شود و اگر ورزش های لازم را در بعد از زایمان انجام ندهند بیشتر دچار بی‌اختیاری ادرار می شوند.

وی تصریح کرد: برای درمان این بیماری بر اساس تشخیص پزشک، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و تقویت عضلات لگن، جراحی و ابزار های مختلف انجام می شود.

رئیس بیست و هفتمین کنگره سالیانه اورولوژی با اشاره به اهمیت آگاهی بخشی درباره اهمیت بی‌اختیاری ادرار از طریق همکاری با جامعه پزشکی برای استفاده از پوشینه تا درمان قطعی بیماری، گفت: اورولوژی رشته‌ای است که مردم در بیماری‌های آن گرفتار هستند و باید نسبت به اشتراک گذاری دانش میان متخصصان و آگاهی بخشی به بیماران به طرق مختلف اقدام شود.

وی از سرطان پروستات به عنوان یکی از شایع ترین بیماری‌های مردان یاد کرد و گفت: این بیماری دومین سرطان شایع در مردان است و بیماران هزینه زیادی را در طول درمان پرداخت می کنند.

نوروزی تاکید کرد: نگاه درمانی به‌منظور ایجاد امنیت خاطر برای کسانی که دچار بیماری شده اند بسیار ضروری است، زیرا بیماری های سرطان نیاز به درمان های پیچیده دارد و بیمار را از نظر جسمی و هزینه های درمانی ناتوان خواهد کرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اکنون همه جوامع نگاه پیشگیرانه به سلامت را در برنامه های کلان بهداشتی خود لحاظ کرده اند و ما نیز در این کنگره در این زمینه برنامه های پیشگیرانه ای را ارائه خواهیم داد.

در این مراسم، «طلا سپهرنیا» از مدیران یک شرکت تولیدی نیز گفت: در حال حاضر سن بی اختیاری ادراری به ۴۹ سال رسیده و با توجه به رسیدن بیماران به درمان قطعی، استفاده از پوشینه می تواند مشکلات آنها را در جامعه برطرف کند.

وی اظهار داشت: پوشینه در واقع لباس زیر بهداشتی یک‌بار مصرف بوده و می تواند به شرم زدایی بیمار دچار بی اختیاری ادرار در جامعه کمک کند.

«محمد علی زرگر» رییس انجمن اورولوژی ایران نیز گفت: این کنگره با هدف ارتقای دانش پزشکان و ارائه تازه های علمی رشته اورولوژی ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت برگزار و محورهای مورد نظر شامل ناباروری و اختلالات جنسی، اورولوژی اطفال، زنان لاپاراسکوپی و غیره است.

وی بیان‌داشت: این کنگره برای اورولوژیست ها دارای ۲۰ امتیاز بازآموزی بوده و نمایشگاه تجهیزات پزشکی و دارویی نیز در حاشیه کنگره برگزار است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مثانه بیش فعال دارید ؟ روش‌های سریع برای درمان را بدانید چرا همیشه احساس می کنم نیاز به دفع ادرار دارم؟ سرطان سومین عامل مرگ ایرانی ها

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد