Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از مهم‌ترین آزمون‌های زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب می‌آید.

در واقع کنکور را می‌توان ثمره ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم می‌زند و در این بین نکته مهم و قابل توجه، چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش درست مطالعه برای کنکور، برنامه‌ریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که داوطلبان باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.

بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸/ دمنوش مفید و پرطرفداری که استرس کنکوری‌ها را تار و مار می‌کند

برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساخته‌اید و می‌توان با آرامش کامل و برنامه‌ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوری‌ها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجه‌ای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.

کنکوری‌ها چگونه به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا نشوند؟

پیمان ادیبی فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: تحرک دستگاه گوارش وابسته به تحرک بدن انسان است و در صورتی که بدن کم تحرک شود دستگاه گوارش نیز کم تحرک خواهد شد؛ این حالت برای بیمارانی که در بیمارستان روی تخت‌های بیمارستان می‌خوابند، بیشتر اتفاق می‌افتد.

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: یبوست می‌تواند به صورت سفت‌ شدن مدفوع، نیاز به زور زدن در هنگام دفع، اجابت مزاج دیر به دیر یا حس ماندن مدفوع در روده خود را نشان دهد، افرادی که طولانی مدت از جای خود بلند نمی‌شوند، دچار کم تحرکی دستگاه گوارش می‌شوند؛ این حالت گاهی در کنکوری‌ها هم دیده می‌شود.

رفع یبوست با مصرف روزی ۸ لیوان مایعات

ادیبی ادامه داد: در کسانی که یبوست به تازگی در آنها رخ داده است، تغییر سبک زندگی تا ۸۰ درصد می‌تواند علائم را به حالت طبیعی برگردانده و نیاز به مصرف دارو را قطع کند؛ توصیه می‌شود بیمارانی که اجابت مزاج آنها به کندی است، روزانه هشت لیوان مایعات مصرف کنند.

وی افزود: کسانی که مایعات استفاده نمی‌کنند باید آن را به تدریج در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ واضح است که مایعات باید تدریجی و در طول شبانه‌روز نوشیده شود،‌ زیرا مصرف مایعات زیاد در یک وعده باعث نفخ و اتساع شکم و دل‌درد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸/ کتاب کمک درسی چه تاثیری در قبولی کنکور دارد؟

از تحرک غافل نشوید

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشریح کرد: نکته دیگر برای رفع یبوست تحرک است؛ قدم زدن برای چند دقیقه پس  از غذا، اجتناب از نشستن طولانی مدت روی صندلی باعث تحریک حرکات دستگاه گوارش می‌شود، علاوه بر اینکه افرادی که تحرک متناوب دارند، از کم‌خونی و فشار بیش از حد در ناحیه مقعد که مستعد کننده زخم (شقاق) است.

اهمیت ترکیب غذایی برای دفع بهتر

ادیبی با اشاره به اینکه برای ایجاد دفع بهتر ترکیب غذایی مهم است، گفت: افراد باید روزانه حدود ۴۰ گرم فیبر محلول در غذا دریافت کنند؛ میوه و سبزی مهم‌ترین منابع فیبر هستند و مصرف بیشتر فیبر تسهیل کننده دفع و تنظیم گوارش است.

وی بیان کرد: همه افراد نمی‌توانند از انواع میوه و سبزی استفاده کنند؛ حجم یک فنجان بزرگ یا یک کف دست به صورت معمول معادل یک وعده میوه یا سبزی محسوب می‌شود و اگر کسی بخواهد ۳۰ تا ۴۰ گرم فیبر محلول دریافت کند حدودا باید معادل ۶ وعده میوه یا سبزی دریافت کنند.

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: برخی از انواع گیاهان که به عنوان غذاهای پر فیبر معروف هستند و در طب سنتی و مردمی کاربرد دارند از نظر طب مدرن و تحقیقات جدید برای رفع یبوست مؤثر هستند، این مواد مانند آلو، قیسی و زردآلو است که فیبری مؤثر دارند.

ادیبی اظهار کرد: انواع دیگری از گیاهان با خیسانده شدن به عنوان مسهل بدون صدمه خاص بر روی روده قابل استفاده است؛ اسفرزه (نوع دارویی آن به عنوان موسیلیوم در داروخانه‌ها موجود است) ، بارهنگ ( نوع دارویی آن تحت عنوان پلانتاژل یا پلانتاگو در داروخانه‌ها موجود است) یا خاک شیر در صورت خیسانده شدن طولانی یا با آب داغ از خود فیبر محلول آزاد می‌کند که می‌تواند به عنوان داروی کاهنده علائم یبوست بعد از غذا استفاده شود.

وی یادآوری کرد: مقدار مصرف چنین دارویی توسط بیماری بین یک تا ۶ بار قابل تنظیم است و علاوه بر اینکه در دستگاه گوارش تاثیر دارد می‌تواند در تنظیم وزن افرادی‌که در حال مطالعه آزمون سراسری هستند، تاثیر گذار خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۴۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه، «اطاله در فرآیند دادرسی» در کنار دو چالش «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» از جمله موانعی است که در مسیر تحقق مأموریت اول قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت شناسایی کرده است. این عوامل عبارتند از: ۱- کثرت و افزایش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه، ۲-و جود زمینه‌های خطا در پذیرش، ۳- تجدید رسیدگی ناشی از ضعف در شیوه ابلاغ، ۴- فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ۵- نظارت ناکافی بر زمان رسیدگی به پرونده، ۶- حجم بالای ادعاهای مربوط به اعسار، ۷-و جود پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد.

سند تحول قضایی، راهبرد «ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت» را برای رفع عامل فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد مشخص کرده است.

راه‌های ایجاد سازوکارهای مناسب برای تحقق فصل خصومت در سند تحول

سند تحول قضایی دو راهکار اجرایی به‌منظور ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت، مشخص کرده است.

راهکار اول: تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد قضات و کارکنان در موضوع فصل خصومت و ایجاد سازوکار انگیزشی و ارائه مشوق‌های مؤثر برای تحقق حداکثری فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی در مراجع قضایی.

متولی اجرای این برنامه، دادگستری استان‌ها، دیوان‌عالی کشور، دادستانی کل کشور، دادسرای انتظامی قضات، معاونت راهبردی و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه است و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

راهکار دوم: تسهیل فرآیندها و تدوین قوانین و مقررات لازم به‌منظور توسعه فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی از قبیل قرارهای رد دعوا، عدم استماع دعوا و عدم صلاحیت.

مسوولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دیوان‌عالی کشور و دادستانی کل کشور و مهلت زمانی اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6092690

دیگر خبرها

  • آزمون کنکوری‌های شهرستان زیرکوه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید
  • آزمون مجدد برای کنکوری‌های «زیرکوه» ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟