Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@16:01:41 GMT

یک فوق تخصص گوارش: رفلاکس معده را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۸۳۳۳۲

«رفلاکس معده» یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که هر فردی ممکن است آن را به صورت‌ مشکل بلع غذا در گلو، شوری و تلخی آب دهان تجربه کرده باشد ولی همین عارضه در صورت عدم پیشگیری و درمان، به سرطان مری منجر می‌شود . چای یکی از عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده است که متاسفانه مصرف آن در بین یزدی‌ها بسیار شایع است لذا می‌تواند ابتلا به سرطان مری را در بین آنها بیشتر شایع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : دکتر «شهاب رحیم‌پور» فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد رفلاکس به عنوان یکی از بیماری‌های شایع گوارشی، تصریح کرد: ریفلاکس به معنای برگشت محتویات معده به داخل مری است و علت ایجاد آن سستی و ضعف دریچه‌ای است که بین مری و معده است که باعث تراوش محتویات معده به درون مری می‌شود لذا تراوش این اسید به مخاط معده قابل تحمل نیست .

وی در مورد علل این بیماری، گفت: فتخ‌های داخل شکمی از دیگر علل این بیماری هستند که ممکن است بدون علامت باشند.

وی خاطرنشان  کرد: البته فتخ داخل سینه نیز از دیگر علل رفلاکس معده است که به جدا شدن دیافراگم می‌انجامد زیرا معده داخل شکم است و برخی اوقات به علت ضعیف بودن جدار دیافراگم یا افزایش فشار داخل شکمی به تخلیه این مواد در قفسه سینه منجر می‌شود و فتخ‌های لرزشی ناشی از آن، رفلاکس را به وجود می‌آورند که به اصلاح با عنوان «سر دل کردن» شناخته شده است .

این فوق تخصص گوارش بزرگسالان، ادامه داد: برگشت غذا و گیر کردن غذا در حین تناول، شایع‌ترین عوامل بروز رفلاکس معده است، البته برخی همیشه حس می‌کنند که چیزی در گلویشان گیر کرده است و برخی دیگر نیز مدام حس می‌کنند، آب دهانشان شور و تلخ است .

وی با بیان این که رفلاکس می‌تواند با علائمی نامربوط به گوارش بروز پیدا کند، بیان کرد: علائمی که به وی‍ژه در سنین پایین بروز می‌کند مثل آسم، ورم معده و سینوزیت است که علائمی کاملاً نامربوط به گوارش هستند.

وی در مورد عوامل تشدید رفلاکس معده در بین مردم به ویژه یزدی‌ها به مصرف بیش از حد چای اشاره کرد و گفت: رژیم‌های غذایی مثل مصرف چای بیش از حد، نسکافه، قهوه، آب میوه‌های ترشی که سیترات دارند، به تشدید رفلاکس معده می‌انجامند. البته مصرف دخانیاتی مثل سیگار و الکل نیز عواملی هستند که در تشدید رفلاکس معده بسیار موثر هستند.

رحیم‌پور با اشاره به عرق نعناع به عنوان یک مسکن عام در بین مردم، گفت: متاسفانه اکثر مردم برای هر دل‌دردی به عرق نعناع متوسل می‌شوند لذا این عرق نعناع به شل شدن دریچه معده و تشدید رفلاکس معده می‌انجامد .

این فوق تخصص در مورد برخی از تغذیه‌های نامتناسب با رفلاکس معده، عنوان کرد: گوجه‌فرنگی، غذاهای تند و تیز، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌هایی مثل آب پرتقال از جمله عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده است.

وی با اشاره به افزایش فشار داخل شکمی به عنوان یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده، گفت: هر عاملی که به ناحیه شکم فشار بیاورد باعث تشدید رفلاکس معده و به ترشیدگی معده منجر می‌شود که این حالت در زنان حامله و وزنه‌برداران بیشتر دیده می‌شود .

رحیم‌پور افزود: چاقی و پوشیدن لباس‌های تنگ، یکی دیگر از عواملی است که به نظر ساده می‌آیند ولی تاکنون نقش بسیاری در تشدید رفلاکس معده داشته‌اند .

وی در مورد سرطان مری نیز اظهار کرد: مخاط مری توان مقابله با اسید معده را ندارد لذا این تعویض مخاطی که اتفاق می‌افتد، زمینه‌ساز سرطان مری است. البته کسی که رفلاکس دارد با کاهش وزن غیر اصولی روبرو ‌شود یعنی در شش ماه تا یک سال، پنج درصد وزن خود را از دست بدهد نیازمند بررسی این کاهش وزن است.

رحیم‌پور با توجه به این که سرطان معده در مردان شایع‌ترین نوع سرطان است، افزود: معده نسبت به دیگر اعضای بدن کمی بد قلق است و مردم تنها با آموزش و غربالگری می‌توانند از سرطان‌های شایع به ویژه مری، معده و کلون پیشگیری کنند.

وی با اشاره به این که رفلاکس در نهایت به سرطان مری منجر می‌شود، گفت: مصرف چای داغ که در استان یزد نیز بسیار مشاهده می‌شود به شیوع سرطان مری در این استان منجر شده است.

رحیم‌پور با بیان این که مصرف مواد مخدری مثل تریاک خوراکی ریسک ابتلا به سرطان مری را بالا برده است، لازمه پیشگیری از سرطان را فرهنگ‌سازی در مورد غربالگری ذکر کرد و افزود: سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و علاوه بر تغذیه صحیح، مراجعه به پزشک و غربالگری از دیگر روش‌های پیشگیری از سرطان‌هاست .

این متخصص گوارش بیان کرد: کسی که دچار رفلاکس معده است باید به تغذیه اهمیت بدهد، به ویژه باید از مصرف سیر و پیاز و گوجه‌فرنگی و انواع فست‌فودها مثل سوسیس و کالباس، اجتناب کند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان