Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:15:27 GMT

افزایش مسمومیت با سرب تریاک در مازندران

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۳۰۲۰۱

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی بابل از افزایش میزان بستری بیماران مسمومیت با سرب در این مرکز خبر داد.

به گزارش ایسنا، سیدحسن عابدی در جمع خبرنگاران اظهارکرد: سرب امروزه به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین فلزات در صنایع مختلف و همچنین به عنوان یک سم بالقوه مطرح است که منابع بسیار متنوعی دارد.

وی تصریح کرد: در باطری‌سازی، تعمیر رادیاتور ماشین، مشاغل صنعتی، هوا، آب، خاک، رنگ‌ها، کنسرو مواد غذایی و غیره سرب فراوانی وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی بابل با بیان اینکه مسمومیت سرب هنگامی به وجود می‌آید که میزان این عنصر در خون افزایش یابد، خاطرنشان کرد: علائم مسمومیت حاد با سرب شامل بی اشتهایی، تهوع، ضعف، بی حالی و تشنج است که به آسیب مغزی و آسیب برگشت‌پذیر تمامی نیز منجر می‌شود و علایم گوارشی و افتادگی مچ دست، افزایش فشار خون و نقرس نیز ممکن است در اثر تماس مزمن با سرب اتفاق افتد.

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی بابل با اشاره به اینکه علائم مسمومیت مزمن با سرب در کودکان، کاهش وزن، ضعف و کم خونی است، اظهار کرد: تغییرات در رفتار و برخـورد اجتماعی در کودکان نیز می تواند از علایم اولیه مسمومیت به حساب آید.

وی تصریح کرد: نکته‌ای که کمتر مورد توجه قرار می گیرد و متاسفانه مـواردی از آن مشـاهده شـده، مسمومیت بـا سرب در مصرف کنندگان مواد مخدر است که افزودن سرب به هروئین، اوپیوم و آمفتامین ها به منظور افزایش وزن این فرآورده ها می تواند در مصرف خوراکی یا وریدی ایجاد مسمومیت کند.

عابدی افزود: در صورتی که معتادان با علائمی مانند درد شکمی، تهوع، استفراغ، دردهای ناحیه کمر و پا، ضعف، کاهش وزن و بی اشتهایی مراجعه کنند باید تشخیص افتراقی مسمومیت با سرب نیز در نظر گرفته شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی بابل گفت: به نوعی همه گیری مسمومیت با سرب در میان مصرف کنندگان تریاک و مواد مخدر در همه استان های کشور اتفاق افتاده است و بیشتر کسانی که با علائم مسمومیت با سرب به بیمارستان‌ها مراجعه کرده مصرف کننده تریاک آن هم به شیوه خوراکی بوده و این مسئله این ذهنیت را تقویت کرده است که این مسمومیت‌ها به دلیل سربی است که به ماده مصرفی آن ها اضافه شد.

وی گفت: افزودن سرب به تریاک و دیگر مواد مخدر بسیار خطرناک است و علاوه بر مسمومیت حاد، موجب افزایش شدید عوارض و حتی مرگ و میر می شود و صدمات جبران پذیری را متوجه افراد و جامعه می کند.

عابدی خاطرنشان کرد: در سنجش آزمایشگاهی تریاک های موجود در بازار مشخص شد که میزان فراوانی سرب در آن ها وجود دارد و قاچاقچیان با مقاصد سودجویی و سنگین‌تر شدن تریاک این فلز را به آن می افزایند.

وی افزود: معتادان به تریاک خوراکی با بلعیدن مقادیری از این مخدر آلوده به سرب با مشکلات جدی از جمله دل دردهای شدید، ایجاد کم خونی، رسوب سرب در استخوان ها و دردهای شدید مفاصل، زخم و خارش در پوست و اندام ها مواجه می شوند و در برخی موارد عوارض عصبی و فلج از ناحیه مچ دست و پا نیز مشاهده شده است.

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی خاطرنشان کرد: این‌که مصرف خوارکی منبع آلودگی است، به این معنی نیست که در مصرف تدخینی این تریاک‌ها منجر به مسمومیت نمی‌شود، مواردی از مسمومیت ناشی از مصرف تدخینی تریاک هم گزارش شده است اما مصرف خوارکی تریاک به دلیل این‌که جذب گوارشی بالایی دارد، عوارض و علایم مسمومیت هم بسیار سریع نمایان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای حذف سرب بهترین خوراکی که می توان استفاده کرد، سبزی ها و میوه ها و مکمل ویتامین C است، گفت: چون مصرف مواد مخدر به صورت استنشاقی است ریه را درگیر می کند، در نتیجه ویتامین C بسیار مؤثر برای دفع سرب ناشی از آن است و مصرف شیر و لبنیات نیز برای دفع سمومی که بر گوارش اثر سوء داشته مؤثر است.

عابدی اظهار کرد: بدن انسان روزانه به سه میلی گرم سرب نیاز دارد اما اگر یک معتاد بخواهد یک گرم تریاک مصرف کند، 500 میلی گرم سرب به بدنش وارد می شود که این موضوع بسیار خطرناک است، چرا که میزان سربی که وارد بدنش می شود 150 برابر بیشتر از اندازه معمولی می شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی خاطرنشان کرد: در صورتی که تریاک و دیگر مواد مخدر سرب داشته باشد برای مادرانی که نوزاد شیرخواره دارند به مراتب بسیار خطرناک تر است.

وی افزود: تعداد بیماران بستری با مسمومیت سرب در این بیمارستان و مراکز دیگر رو به افزایش است و این زنگ خطری برای تمامی اقشار جامعه محسوب می‌شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی گفت: سن بیماران بستری با مسمومیت سرب بین 35 تا 70 سال است و ماهانه به صورت میانگین 8 تا 10 نفر در این مرکز بستری می شوند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات

ایسنا/یزد مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: طبق آمار، مصرف مشروبات الکلی(اتانول) منجر به مرگ سالانه سه و نیم میلیون نفر در سراسر جهان می شود.

دکتر «محمد هادی فرحزادی» ضمن بیان این مطلب، افزود: برخلاف تصور عامه مردم، دسترسی آزاد به مشروبات الکلی(اتانول)، مانع پیشگیری از مرگ و میر و عوارض ناشی از مصرف متانول نمی شود.

وی اظهار کرد: اتانول، الکل موجود در مشروبات الکلی است که مصرف این نوع الکل به میزان کم؛ عوارض طبی، روانی و اجتماعی و به میزان بالا؛ عوارض خطرناکی (حتی مرگ و میر) را به همراه خواهد داشت.

فرحزادی خاطرنشان کرد: پس از گذشت سالیان زیاد که بشر با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند، هنوز هم مهمترین علت مصرف مواد، الکل و دخانیات، ناآگاهی و دسترسی آزاد مصرف کنندگان است.

وی اطلاع رسانی،آموزش و تغییر نگرش و باور را مهمترین عامل در کاهش مصرف مواد، دخانیات و الکل عنوان کرد و افزود: راهکار سازمان بهداشت جهانی، عدم دسترسی،آموزش عوارض مصرف الکل و بالا بردن مهارت های زندگی است نه در اختیارگذاری الکل اتانول.

این متخصص مطالعات اعتیاد در یزد خاطرنشان کرد: مصرف مشروبات الکلی( اتانول) می‌تواند با عوارض زیادی نظیر اختلال در سطح هوشیاری و نوسانات خلقی یا تغییرات شخصیتی، مانند پرخاشگری یا افسردگی، از دست دادن هماهنگی مانند زمین خوردن یا تاب خوردن، صدای بلندتر از حد معمول،  از دست دادن هوشیاری، برافروختگی صورت، چشم‌های پرخون، خواب آلودگی، لکنت زبان، استفراغ، کما و اغماء همراه باشد.

دکتر فرحزادی افزود: متانول یا الکل صنعتی(الکل چوب) هم ماده خطرناکی است که بعضا توسط سودجویان در مشروبات الکلی دست‌ساز استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: علائم مسمومیت خالص با متانول، معمولاً در عرض نیم تا چهار ساعت ایجاد می شود که به صورت گیجی و خواب آلودگی است. معمولاً بیماران در این مرحله به پزشک مراجعه نمی کنند.

دکتر فرحزادی خاطرنشان کرد: مسمومیت با متانول باعث تهوع، استفراغ، درد شکمی و تضعیف دستگاه اعصاب مرکزی می شود. پس از آن یک دوره نهفته وجود دارد که تقریباً ۶ تا ۲۴ ساعت بسته به دوز متانول بلعیده شده، به طول می انجامد و متعاقب آن تغییرات گازهای خونی ایجاد می شود که باعث اختلال کارکرد بینایی شده که می‌تواند در دامنه‌ای از تاری دید و تغییرات میدان بینایی، ترس از نور، اشکال در تطابق نور، دوبینی تا کوری کامل متغیر باشد. سردرد، سرگیجه، اختلال در شعور، تشنج، اغماء، اختلال در عملکرد کبد و کلیه و درنهایت مرگ از عوارض مصرف متانول است.

وی راهکارهای زیر را جهت درمان مسمومیت با الکل در منزل برشمرد و گفت: بهترین روش پیشگیری و درمان، عدم استفاده از هر نوع ماده الکلی است چرا که بیماران زیادی به علت این باور که الکل اتانول(الکل شرب) خطری ندارد، دچار مشکلات جبران ناپذیری شده‌اند در حالی که سالانه سه و نیم میلیون نفر در دنیا به علت مصرف مشروبات الکلی(اتانول) فوت می کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، این متخصص در ادامه با ذکر نکاتی، یادآور شد: اگر فردی مصرف الکل داشت و دچار علایم خفیف هم شد بایستی در ابتدا این علائم را به نزدیکترین فردی که دسترسی دارد، اطلاع دهد و سپس به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کند.

وی افزود: اگر فرد بیهوش است، وی را به پهلو بخوابانید تا اگر استفراغ کرد باعث خفگی نشود، در ضمن بیمار را تنها نگذارید تا در صورت تشنج به خودش آسیب نزند. همچنین بیمار با مسمومیت الکل، دچار افت دمای بدن می شود لذا او را گرم نگه دارید.

دکتر فرحزادی در پایان با بیان این که مسمومیت با الکل با افت قند خون همراه است لذا باید در صورت هوشیار بودن بیمار به وی مایعات شیرین داد، اضافه کرد:  به بیمار آب فراوان دهید و  بیمار را به آرامش دعوت کنید و برایش توضیح دهید که برای کمک به او تلاش می‌کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید